Д-р Бояджиева поздрави учители и ученици с патронния празник на СОУ „Георги Бенковски“

20 Апр 2016
1603 times

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева бе днес на тържественото честване на патронния празник на СОУ „Георги Бенковски“. Заедно с председателя на Общински съвет Мария Стойчева връчиха поздравителен адрес на директора на училището г-жа Маринела Маркова.

„Всеки път когато прекрачвам прага на това училище, се вълнувам много, защото това е и моето училище. Тук си припомням едни от най-хубавите младежки години и за мен е чест, че съм получила знания от прекрасни и компетентни преподаватели. Радвам се, че днес виждам част от тях тук и сърдечно ги поздравявам. Всички ние сме част от това училище, всички ние мислим за него като за наше училище“, каза в словото си д-р Бояджиева и благодари на преподавателите в СОУ „Георги Бенковски“ за всички усилия, които полагат за развитие на образованието в Тетевен.  Пожела им здраве, сили и упоритост, за да преодоляват с лекота всички трудности и предизвикателства.

 

Тази година празничните изяви на тетевенската гимназия в периода 18 - 20 април се проведоха под мотото „140 години Априлско въстание - Уроци по родолюбие“. Днес, 20 април, ученици и преподаватели засвидетелстваха своята почит към патрона на училището с превърналия се в традиционен поход „По пътя на Бенковски“, с колопоход до местността Костина, с беседа и поднасяне цветя на лобното място на Георги Бенковски.

За тържественото настроение на празничната програма в двора на училището допринесоха изпълненията на мажоретния състав и училищния хор. Спазена бе хубавата традиция с плакети и грамоти да се поощряват изявилите се през годината учители и ученици.

Last modified on Сряда, 20 Април 2016 12:02
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню