„Децата са цветята на Земята!“ Детски пролетен празник за Лазаровден и Цветница в Тетевен

23 Апр 2016
2517 times

Ученици от 11 училища в община Тетевен, от Общински детски комплекс и от Център за обществена подкрепа – Тетевен взеха участие в цветен пролетен празник, който се проведе на 23 април на площад “Сава Младенов“. В събитието се включиха над 150 деца от Тетевен и селата Бабинци, Галата, Глогово, Гложене, Градежница, Рибарица и Черни Вит. С песни и танци нашите красиви цветенца – децата на община Тетевен, поздравиха жители и гости на града с настъпването на пролетните празници Лазаровден и Цветница.

   Освен че за пореден път показаха колко талантливи, артистични и красиви са, децата отправиха своя апел към по-възрастните – Почитайте и пазете Земята и природата, за да може да й се радваме и ние, и бъдещите поколения!

   Поздрав и приветствие към всички деца и жители на община Тетевен отправиха председателят на Общински съвет Мария Стойчева и заместник-кметът Борис Врабевски, гости на празника.

 

  „Младост, цветя, любов, ново начало – тези носещи надежда и оптимизъм думи могат да бъдат събрани в една – пролетта. Мили деца, бъдете благословени, здрави и позитивни, и нека пролетта Ви донесе много красиви слънчеви усмивки и настроение. На всички пожелавам мир и надежда, много сбъднати пролетни обещания и щастливи нови мигове“ – каза в словото си Мария Стойчева, председател на Общински съвет - Тетевен.

   Събитието бе организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Комисията за детето при Община Тетевен във връзка с настъпването на пролетните празници Лазаровден, Цветница и Великден, както и по повод Международния ден на Земята.

   

Last modified on Сряда, 27 Април 2016 13:01
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню