Високо признание от министъра на образованието получи г-жа Зоя Петрова, директор на ПГ по горско стопанство и дърводобив "Сава Младенов" - Тетевен

12 Май 2016
1672 times

Макар и образователен министър едва от три месеца, Меглена Кунева спази традицията за 11 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, и отиде в Рилския манастир, за да връчи традиционните награди на името на Св. Иван Рилски на четирима училищни директори, постигнали високи резултати.
"Радвам се, че в българската образователна система никога не липсват истински всеотдайни мъже и жени, които са посветили своя живот на тази дълбокохуманна професия – учителството", заяви след водосвета министър Кунева и поздрави отличените директори.Грамота, икона на Св. Иван Рилски и парична награда от 1000 лева получиха Катя Димитрова, директор на СОУ "Петко Рачов Славейков" във Видин, която прави пилотни обучения по "Предприемачество и бизнес"; Зоя Петрова, директор на ПГ по горско стопанство и дърводобив "Сава Младенов" в Тетевен, която подкрепя постоянните обучения на учители; Малинка Маринова, директор на ПГ по туризъм "Ал. Константинов" в Плевен, която работи за модернизация на професионалното образование, и Ангел Янчев, директор на СОУ "Вела Благоева" във Велико Търново, който инициира преминаването на училището на свободния пазар на електроенергия.

"Рецептата е ясна. Обичаш работа си и работиш в екип", заяви Кунева. И после сподели, че е впечатлена от Зоя Петрова, чиито родители и свекъри били учители, а тя също се отдала на професията и 38 години работила в едно и също училище.

Източник: "Дневник"

Last modified on Сряда, 18 Май 2016 06:02
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню