Традициите във волейбола в Тетевен продължават

06 Юни 2016
1256 times

В края на май и началото на юни в Тетевен се проведоха  два любителски волейболни турнира. В тях взеха участие четири отбора от страната. Състезанията са част от Спортната програма на Община Тетевен и се провеждат съвместно с ВК “Тетевен волей“.

В последните 10 г. постоянни  участници във волейболния формат са любителски и професионални отбори от градовете Силистра, Варна, Пловдив, Ябланица и няколко  волейболни тима от София. От страна на домакина – ВК „Тетевен волей“, се включват състезатели от юношеската школа на клуба, което спомага за  израстването на младите волейболисти.

От 03.06. – 05.06. 2016 г. участие  в любителския волейболен турнир взеха професионалният отбор на „Доростол“ – Силистра и аматьорските отбори на  АЕЦ – Козлодуй и „Пълдин“ – Пловдив, както и юношеска формация на ВК “Тетевен волей“, водена от младежкия национал Мартин Мечкаров.

Крайното класиране отреди първо място на ВК „Доростол“ – Силистра /с право на участие в заключителния турнир в края на месец септември, тази година/, второ място – за юношеския отбор на „Тетевен волей“, а трета и четвърта позиция заеха съответно отборите на АЕЦ – Козлодуй и „Пълдин“ – Пловдив.

Награждаването извърши г-жа Мария Стойчева – председател на Общински съвет – Тетевен, като Община Тетевен обезпечи наградния фонд за турнира – купа и златни медали за първо място, сребърни медали за второто място и комплект бронзови медали за третия и четвъртия  отбор в крайното класиране.

От 10.06. – 12.06.2016 г. ще се състои третият любителски турнир, като отборът победител от него ще бъде последният участник във финалния турнир – „За Купа на купите“, който ще е през месец септември/октомври, по време на традиционния Тетевенски панаир. Така за заключителния турнир ще участват победителите от всеки един турнир и отборът домакин /по право/.

Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню