Зa четвърта поредна година община Тетевен е домакин на Трабант фест

21 Юни 2016
1225 times

С четвъртото издание на „Трабант фест“, община Тетевен за пореден път се превърна в притегателно място за любителите на ретро возила. В тазгодишното издание, участие взеха около 40 автомобила от цялата страна.

Организаторите в лицето на АМК "Рейсинг Мания Х Тетевен", със съдействието на община Тетевен, бяха подготвили интересна програма. Тя започна със събирането на всички автомобили на площад „Сава Младенов“, като там те бяха на разположение за снимки от любители и ентусиасти. По-късно тръгна шествие по улиците на града, а крайната му точка бе плаца на ДАП-Тетевен, където се проведе състезанието по майсторско управление на трабант.

Надпреварата беше разделено в два класа – за време и драг, а участници не липсваха, дори и сред нежния пол. След дълго и оспорвано състезание, класирането беше следното: Наградата за най-бърз участник при мъжете получи – Ангел Ангелов от Ботевград, а при дамите тя бе спечелена от – Поля Ангелова от София. В клас драг, първото място бе покорено от – Вълчо Стаменовски от Ботевград. На победителите бяха връчени купи, грамоти и парични награди, а всички останали взели участие във феста получиха грамоти.

Както всяка година, награди бяха раздадени в още десет категории, сред които: за най-добър тунинг, най-добре реставриран, най-екстравагантен и най-автентичен трабант. Категорията за - Най-млад участник, спечели Димитър Тодоров от Каварна, който управляваше своя мини автомобил наравно с възрастните и се превърна в една от атракциите на феста.

И този път, събитието поднесе много вълнуващи моменти и емоции, като участниците си пожелаха догодина отново да се срещнат тук за поредния „Трабант фест“. По традиция, празникът завърши с разходка до местността „Костина“ и поднасяне на венец пред паметника на големия революционер - Георги Бенковски.

 

Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню