В община Тетевен се проведе празникът на Тетевенската саламура

27 Юни 2016
1217 times

Събитието се организира за първи път и предизвика огромен интерес

Община Тетевен се превърна в притегателен център на забавата, приятния релакс, различни рибни изкушения и множество събития, а всичко това се случи по време на първото издание на празника на Тетевенската саламура.

В събитието се включиха представители от гр. Тетевен и 5 кметства от Общината – Рибарица, Черни Вит, Дивчовото, Голям извор и Гложене. Представиха се традиционни за всяко населено място рибни ястия, които се превърнаха в своеобразна кулинарна изложба с дегустация. Община Тетевен демонстрира на живо приготвянето на тетевенска саламура, състоя се и изложба на рибарски принадлежности, зарибяване и демонстративно хвърляне на срекме във водите на река Вит. Програмата бе изпълнена с песни и хора на фолклорни състави от читалищата на селата – Гложене, Черни Вит, Рибарица и съответно на домакина НЧ „Съгласие 1869“ гр.Тетевен. Подкрепа в празника оказаха и учениците от клуб „Млади възрожденци“ при СОУ „Георги Бенковски“, които раздаваха кулинарни книги с рецепти на ястия от традиционната тетевенска кухня. Празненствата завършиха с народно веселие и кръшно хоро на мегдана.

Това първо издание на Тетевенската саламура, се очаква да се превърне в традиционно. Дойдоха гости от цялата страна, които се насладиха на вкусната рибна чорба и красотите на града - природните забележителности и прекрасните условия за туризъм. Събитието може да се определи както като културен, така и като туристически продукт изпълнен с редица мероприятия, които оставиха приятни спомени у всички присъстващи.

 

Last modified on Понеделник, 27 Юни 2016 10:27
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню