Школа по изкуства и творчески състави

09 Юли 2010
3940 times

Школа по изкуства реализира своята мисия, да предоставя възможност за обучение в различни умения, развиване на дарбите и таланта, работи за  културното и  естетическо възпитание на децата и  осмисляне на свободното им, от учебни занимания, време. Днес поколения даровити деца правят своите първи стъпки и изявяват таланта си в Състави  по народни танци,  по модерен балет, Състав за народно пеене - "Тетевенските божурчета",  Ромска танцова формация "Амалипе".

Творческите състави при читалището Дикси бенд "Тетевен", МВГ "Вежен", Духов оркестър, Танцова формация "Ева", Фолклорна формация "Алтън Тетевен", театрален състав  допринасят за обогатяване на културния живот на общността и за повишаване на авторитета на читалището.

Стремейки се да разнообразява дейността си с нови и нетрадиционни форми, екипът на читалището наложи като  приоритет в стратегията на институцията, разработването  и реализацията  на множество  проекти.

Посрещайки предизвикателствата на времето читалище "Съгласие" работи за това  да бъде разпознато от местната общност не само като носител на традиционни ценности, но да бъде възприемано като институция, създаваща и разпространяваща добър и отговарящ на порасналите й потребности социално - културен продукт.

Last modified on Петък, 18 Февруари 2011 08:56
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню