Млади хора от Тетевен се изкачиха на 1640 метра надморска височина за Празника на билките и планината Featured

28 Авг 2017
1835 times

На 25 август 2017 г. около 40 деца и младежи се включиха в „Празник на билките и планината“, който се проведе на хижа „Вежен“, в Национален парк „Централен балкан“. Събитието е втората от планираните дейности по проект „Общо бъдеще чрез образование за развитие”, изпълняван съвместно от РСО „Централна Стара планина” и Община Тетевен.

Младежите бяха посрещнати в Посетителски информационен център „Вежен“ от Стоян Христов - гл. инспектор в парков участък Тетевен. Г-н Христов направи кратка презентация за парка и неговото биоразнообразие и предостави на посетителите информационни материали и брошури. След представянето последваха игри и обучения, в зависимост от възрастта на участниците. Най-малките се разделиха на отбори, които се състезаваха в различни изпитания, свързани с тяхната бързина, сръчност и познания за природата на парка. За по-големите участници бяха предвидени обучения на тема „Безопасно движение в планината“ и „Първа долекарска помощ“, лектори на които бяха г-н Тихомир Влаевски – екскурзовод (планински спасител) и д-р Иво Лачев – лекар.

След като всички хапнаха от вкусната бобена чорба, приготвена от хижарите, получиха свободно време за разходка в района. Най-интересните моменти от празника бяха уловени във фотоапаратите. Всички снимки, които са оригинални и интересни ще участват в конкурс за снимка на по-късен етап от изпълнението на проекта.

Проект „Общо бъдеще чрез образование за развитие“ има за цел да осигури привлекателна среда за развитие на младите хора чрез неформални екологични образователни инициативи и да ги предизвика да бъдат отговорни към своето собствено бъдеще. 

Last modified on Понеделник, 28 Август 2017 13:10
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню