Председателят на общинска фондация „Тома Васильов“ подпомага местни самодейци

Самодеен танцов състав „Рибарски бисери“ ще представи Община Тетевен на международен фолклорен събор в Гърция. Част от средствата за участие на самодейците са подсигурени от общинска фондация „Тома Васильов“. Д-р Мадлена Бояджиева  като председател на общинската фондация веднага се отзова на  молбата им  за финансова подкрепа.

Съставът към НЧ „Развитие 1931г.“ е създаден през 2010г. За краткото време от своето съществуване е донесъл на читалището много награди от общински, регионални, национални и балкански фестивали и събори.Българските народни танци, които те изпълняват пленяват и жителите, и гостите на Община Тетевен.

През месец юни 2013г. танцовият състав участва в Балканския шампионат по фолклор „Евро – фолк Жива вода“ в град Хисаря. Там спечели златен медал и покана за участие в международния фолклорен фестивал „Паралиа“ в гр.Паралиа /Катарини/ Гърция.

На 28 август лично председателя на общинска фондация „Тома Васильов“ връчи  дарение на стойност 1000 лв. на самодейците.

Една от основните цели на фондацията е развитие и усъвършенстване на духовните ценности. “С дейността си в Община Тетевен вие съхранявате българските народни традиции  днес, когато духовните ценности като че ли остава на заден план, затова съм щастлива да ви подкрепя...“ - сподели със самодейците д-р Бояджиева. Те пък от своя страна обещаха да репетират усилено  и да представят Тетевенска община подобаващо на мефдународния фестивал в Гърция, който ще се проведе от 27 до 30 септември 2013г.

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню