Председателят на Общинския съвет в Тетевен д-р Мадлена Бояджиева взе участие в Междунарадна конференция „Иновативни политики за насърчаване на предприемачеството в сектора на занаятите (ИНОКРАФТС)

Политици, кметове и отговорни лица от 10 европейски страни се срещнаха на международна конференция по партньорския проект на РСО „Централна Стара планина“ „Иновативни политики за насърчаване на предприемачеството в сектора на занаятите (ИНОКРАФТС). Събитието на тема „Интернационализация, професионални мрежи и обмен на информация“ се проведе на 26 и 27 ноември 2013 г. в гр. Килкени, Ирландия.

Конференцията бе фокусирана върху подобряването на ефективността на регионалните и местни политики за развитие на занаятчийския сектор в Европа. Тя бе и първата, за която специална покана за участие получиха местни политици от регионите на партньорите, които дискутираха възможностите за прилагане на част от успешните политики на местно ниво и включването им в местните и регионални стратегии за развитие.

Председателят на Общинския съвет в Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и Заместник-кметът на Община Габрово Нела Рачевиц, както и експерти по проекта бяха част от делегацията на на РСО „Централна Стара планина“и представиха старопланинските общини. Всеки от участниците имаше възможност да участва в избрана от него работна група, за да се запознае и зададе въпроси по успешна практика, която намира за най-приложима на местно ниво. Представителите на РСО „Централна Стара планина” взеха участие в работна група за представянето на Фонд за подкрепа на занаятчийски предприятия, който се финансира от италианското правителство и управлява от община Флоренция и Регионалната търговска камара.

                                                                                                                                                             

Проект „Иновативни политики за насърчаване на предприемачеството в сектора на занаятите (ИНОКРАФТС) се финансира от програма INTERREG IVC. В него участват 15 партньора от Италия, Франция, Испания, Румъния, Финландия, Литва, Латвия, Ирландия, Унгария, Словакия и България.

 

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню