Безапелационно 3:0 за Инвестбанк Тетевен Волей над Изгрев - Ябланица в Мач N62 от Висшата Лига на България

Слънчевият съботен ден поднесе много положителни емоции за тетевенските фенове. „Инвестбанк Тетевен Волей” постигна очаквана чиста победа (3:0) над отбора на „Изгрев” (Ябланица) и така се затвърди на втората позиция в НВЛ – Висша лига ! 

Зелените стартираха мача със силна игра и бързо натрупаха преднина над противника. Видимото преимущество в блокада и сервис не даде възможност на гостите да действат и съвсем естествено геймът бе спечелен от възпитаниците на Петър Мечкаров с 25:18.

Вторият гейм бе истинска игра на нерви и за домакините, и за волейболистите на „Изгрев”. След поредица от точки и грешки развитието на мача ставаше все по-неясно, но само до момента, в който умората си каза думата и тетевенци надделяха с 29:27.

 

Още в началото третата част реши в голяма степен резултата от двубоя. Тимът на Ябланица буквално се предаде и само няколкото точки от грешки на зеления отбор ги спасиха от пълен разгром. Все пак късметът остана на страната на „Инвестбанк”, които успяха да затворят гейма с 25:16 и да се поздравят с победа.

Така волейболистите от най-зеления град събраха 29 точки за класирането във Висшата лига, с 6 повече е лидерът „Миньор”. Съперникът от снощния мач - „Изгрев”- е на дъното на класацията с 10 т. и нито една победа за пролетния полусезон.

В следващия си мач – навръх Първа пролет, отборът на Тетевен гостува на „Виктория Волей” (Пловдив) и се надяваме, че този път късметът няма да изневери на момчетата и те отново ще ни изненадат приятно с победа ! 

Малинка ДИМИТРОВА

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню