ОУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“,

1255 times

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“,

С. ЧЕРНИ ВИТ, ОБЩ.ТЕТЕВЕН, ОБЛ. ЛОВЕЧ

 

СПРАВКА

 

Училището е основно и учениците се обучават по учебния план за РИОП –музика, изучавайки народни инструменти и народно пеене.То е едноотстаритеогнищанапросвета в страната– 149 годишна история.Поддържаметрадициитенаучилището, нонележимнастарилаври и слава.Стремимсе, недабъдем в крак с времето,  аняколкокрачкипрединего,  данадскочимвисоковдигнататалетваотнашитепредшественици.

Днессмесредищно и защитеноучилище, нацелодневнаорганизация, работещопопроекти и Националнипрограми.

Училището участва и печели множество награди в международни и национални конкурси - националния конкурс „Диньо Маринов“, Национален конкурс в Монтана, Национален детски фестивал в Тетевен, Национален конкурс в Сунгурларе, международни  в България,  Полша и Черна гора.

Учениците от училищетореализиратмечтите си за утрешнияден чрез продължаване на образованието си след 7 клас в среднитемузикални училища на страната ,езикови и природоматематически гимназии, компютърни училища.

Допълнителна информация за училището се намира на сайта на училището /www.daskalo.com/ivtsvet/ , фейсбук страницата /Основно училище „Георги Бенковски“, с.Черни Вит/

Контакти: тел.0893328125

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

                   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню