ОБЩИНИТЕ ЕТРОПОЛЕ, ПРАВЕЦ И ТЕТЕВЕН ПРЕДСТАВИХА РЕГИОНА НА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА В РУМЪНИЯ

20 Ное 2013
1437 times

В рамките на изпълнението на проект „По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина – развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, представители на общините Етрополе, Правец и Тетевен взеха участие в туристическата борса „Targu de turism al Romaniei” TTR, която се проведе от 14-ти до 17-ти ноември в Изложбен център РомЕкспо в Букурещ, Румъния.

Организатори на събитието са РомЕкспо и Търговско-промишлена камара на Румъния, в партньорство с Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния (NATA), Федерацията на румънските работодатели в туризма (FPTR), Националната асоциация за селски, еко и културен туризъм в Румъния (ANTREC) и Организацията на спа работодателите в Румъния (OPTBR).

Пролетното издание на борсата, тази година, освен рекорден брой изложители (275 фирми от страната и чужбина) достигна и рекорден брой от над 30 000 посетители.

Общините Етрополе, Правец и Тетевен участваха отново със своя общ туристически продукт „По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина”, който се състои от четири туристически пакета – „Религиозен туризъм”, „По следите на апостолите”, „Древни цивилизации” и „Екотуризъм” – и има за цел да популяризира Етрополе, Правец и Тетевен като единна туристическа дестинация. Участниците от трите общини предложиха на посетителите голямо разнообразие от каталози, карти, имиджови брошури на няколко езика, триизмерникартички с променящ се образ и мултимедийна презентация на региона. Щандът беше посетен от Бранислав Денев - ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) в Букурещ, чуждестранни туристически агенции и много хора, които желаят да прекарат своята ваканция в България.

„Очаква се България да бъде презентирана така, че за наближаващия зимен сезон, а и през следващата година, тя да бъде отново една от най-предпочитаните дестинации за румънските туристи”, заяви Денев.

      Следващата борса, в която се предвижда участие по проекта, е в Москва, Русия - Moscow International Travel & Tourism” МIТТ. Тя ще се проведе от 19-ти до 22-ри март, 2014 г.

Диана Иванова

Старши експерт „Евроинтеграция и Връзки с обществеността”

Община Етрополе

Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню