Волейболният клуб от зеления град пише история

09 Дек 2013
2913 times

И тази събота феновете на волейбола в Тетевен имаха повод за гордост.
Професионалният и любителският отбори на ВК ”Тетевен Волей”, постигнаха безапелационни победи – съответно над Виктория Волей /Пловдив/ и The Team /София/.

 

Героите на деня – професионалистите на „Тетевен Волей” постигнаха победа над „Виктория Волей” /Пловдив/ пред пълна зала.

В първата част гостите имаха преимущество от 6:2, но „Инвестбанк Тетевен Волей” успяха да обърнат резултата в своя полза (25:22). Във втория гейм зеленият отбор доминираше и успехът бе напълно очакван. Третата част беше в известна степен опит за обрат за пловдивчани. Със силен начален удар „Виктория Волей” бяха на път да вземат гейма, но домакините показаха хладнокръвие и спечелиха мача с 3:0 (25:22; 25:17; 26:24).
Тази победа донесе първото място в НВЛ – Висша лига – 18-те точки извеждат ”зелените” на 1-вото място в класирането пред състава на „Миньор” /Перник/, който е с 16 точки.

 

Другите герои на деня, са любителският отбор на клуба, който с петата си поредна победа в група Е на ЛВЛ, даде тон за настроение в този спортен съботен ден. Зелените се справиха без проблем със състава на The Team /София/ с 3:0 гейма и така завършиха полусезона първи в своята група Е на Б2 дивизия.

 


До края на полусезона остава само един мач за професионалистите, а именно срещу състава от Перник. Стискаме палци и се надяваме на още една победа, за да завършим подобаващо 2013. Волейболни герои, всичко е във вашите ръце!!! Защото всичко хубаво е зелено!!!

 


Малинка ДИМИТРОВА

 

 

Last modified on Понеделник, 09 Декември 2013 20:15
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню