Баба Марта закичи тетевенци

На 1 март в Тетевен по традиция Баба Марта, заедно с момичета и момчета в национална носия от Общинския детски комплекс, закичиха с мартеници кмета на община Тетевен Николай Павлов, служителите от общинска администрация, деца и възрастни. Тази година към класическите гривнички, те прибавиха червени и бели перлички за късмет и синьо мънисто против уроки.
Асистентите на Баба Марта изработиха над 300 мартениците в градската библиотека под ръководството на Петра Врабевска. С благопожелания и наричания днес те закичиха и над 100 първокласници от НУ “Хаджи Генчо” и децата от Дневния център на традиционния празник “Баба Марта бързала мартенички вързала…”. Класната ръководителка Цецка Начева подари на засмените си първолаци фотосесия с Баба Марта.

На 1 март в Тетевен по традиция Баба Марта, заедно с момичета и момчета в национална носия от Общинския детски комплекс, закичиха с мартеници кмета на община Тетевен Николай Павлов, служителите от общинска администрация, деца и възрастни.

 Тази година към класическите гривнички, те прибавиха червени и бели перлички за късмет и синьо мънисто против уроки. Асистентите на Баба Марта изработиха над 300 мартениците в градската библиотека под ръководството на Петра Врабевска. С благопожелания и наричания днес те закичиха и над 100 първокласници от НУ “Хаджи Генчо” и децата от Дневния център на традиционния празник “Баба Марта бързала мартенички вързала…”. Класната ръководителка Цецка Начева подари на засмените си първолаци фотосесия с Баба Марта.

 

 

Last modified on Вторник, 10 Май 2011 14:51
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню