Община Тетевен – редовен участник в Международната туристическа борса в София

За 15-та поредна година Община Тетевен участва в Международната туристическа борса “Ваканция и Спа Експо 2011” в София. Най-значимата международна проява в областта на туризма в България се провежда от 17 до 19 февруари в Националния дворец на културата.
Втори ден Община Тетевен се представя на щанда на министерството на икономиката и туризма. РТА “Стара планина” и ТурКлуб “РеМарк” предлагат рекламни и информационни материали за региона на Тетевен. Каталозите, брошурите и дипляните са с подробна информация за хотели, къщи и стаи за гости, високопланински хижи, туристически маршрути и екопътеки, културно-исторически забележителности и традиционни събития, както и най-новите туристически атракции.
За 2010 г. постъпленията от туристическа такса в Община Тетевен са 54 000 лв. С тези средства се реализира общинската програма за развитие на туризма. Предстои обсъждане на плана и програмата за тази година на заседание на Консултативния съвет по туризъм в Общината и приемането им на заседание на общинския съвет.
През изминалите години "Ваканция и Спа Експо" се утвърди като едно от
атрактивните изложения на българската туристическа индустрия. Събитието е място за срещи и обмен на полезни контакти на професионалисти от сферата на туризма.
Тридневното туристическо изложение се провежда  под патронажа на
Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в сътрудничество, съвместно със специализираните браншови организации в туризма.
Организатор на „Ваканция и Спа Експо 2011» е “Прим Експо”.
Общият брой на изложителите тази година е 280, от тях 230 са български участници, а чуждестранните са 50 от 18 страни.
За 15-та поредна година Община Тетевен участва в Международната туристическа борса “Ваканция и Спа Експо 2011” в София. Най-значимата международна проява в областта на туризма в България се провежда от 17 до 19 февруари в Националния дворец на културата. Втори ден Община Тетевен се представя на щанда на министерството на икономиката и туризма.
 
РТА “Стара планина” и ТурКлуб “РеМарк” предлагат рекламни и информационни материали за региона на Тетевен. Каталозите, брошурите и дипляните са с подробна информация за хотели, къщи и стаи за гости, високопланински хижи, туристически маршрути и екопътеки, културно-исторически забележителности и традиционни събития, както и най-новите туристически атракции.За 2010 г. постъпленията от туристическа такса в Община Тетевен са 54 000 лв. С тези средства се реализира общинската програма за развитие на туризма. Предстои обсъждане на плана и програмата за тази година на заседание на Консултативния съвет по туризъм в Общината и приемането им на заседание на общинския съвет.През изминалите години "Ваканция и Спа Експо" се утвърди като едно от атрактивните изложения на българската туристическа индустрия. Събитието е място за срещи и обмен на полезни контакти на професионалисти от сферата на туризма.Тридневното туристическо изложение се провежда  под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в сътрудничество, съвместно със специализираните браншови организации в туризма. Организатор на „Ваканция и Спа Експо 2011» е “Прим Експо”. Общият брой на изложителите тази година е 280, от тях 230 са български участници, а чуждестранните са 50 от 18 страни.
Last modified on Четвъртък, 24 Февруари 2011 08:37
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню