«Глоб@лни библиотеки – България» оборудваха тетевенското читалище

Информационен център, оборудван с техника по програма «Глоб@лни библиотеки – България», започна да работи в библиотеката на читалище “Съгласие -1869 г.” в Тетевен.
Избрана за участие в проект, библиотеката беше оборудвана с преносим компютър, 13 настолни компютърни конфигурации (компютри и монитори), 13 WEB камери и слушалки, цветен принтер, мултифункционално устройство, проектор, маршрутизатор, комутатор и майкрософт продукти.
Библиотекар Красимира Маринова, която обслужва потребителите на новата услуга, е преминала успешно курс по овладяване на информационните и комуникационните технологии.

С откриването на Библиотечно-информационния център по Програма «Глоб@лни библиотеки – България» започна и обучителна програма на библиотекари от обществените библиотеки в четири тематични направления - информационни и комуникационни технологии, организация и управление на работата в обществената библиотека, услуги в модерната библиотека и общуване и работа с потребители и общности. Продължителността на програмата е до 2013 г.
Това е втората библиотека в община Тетевен, в която на 24.06.2011 г. официално беше открит информационен център по проект на програма «Глоб@лни библиотеки – България» от кмета на община Тетевен Николай Павлов и теренния координатор от Звеното за управление на програма «Глоб@лни библиотеки – България» Красимира Кънева.
Първият библиотечен информационен център беше открит на 17.06.2011 г. в НЧ «Ариф Дженин – 1960 г.» в с. Глогово. На 2.07.2011 г. /събота/ от 11. 00 ч. в НЧ «Христо Ботев–1941 г. » в с. Васильово ще бъде открит третият информационния център.
Предстои откриването на такъв център в читалищната библиотека в с. Бабинци.
Четирите библиотеки – в Тетевен, Глогово, Васильово и Бабинци кандидатстваха по проект и бяха избрани на втора фаза през 2010 г. от програма «Глоб@лни библиотеки – България». На първа фаза бяха одобрени бибилиотеките в Черни Вит и Български извор.
С библиотечно-информационните центове към читалищата в община Тетевен ще се осигури лесен достъп до информация и знания. Предоставяните комуникациионни и електронни услуги в обществените библиотеки с ползването на безплатен интернет и други информационни и комуникационни технологии ще подпомогнат общуването и приобщаването на гражданите към глобалния свят.
Last modified on Вторник, 05 Юли 2011 13:14
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню