Тетевенска танцова формация с изява в Министерство на културата

Във връзка с наближаващата Ромска нова година „Банго Василий-Василица” покана от Министерство на културата за участие получи Ромска танцова формация „Амалипе” при НЧ ”Съгласие1869”, гр.Тетевен.
Късно вечерта на 12 януари 2012 г. зам.-министърът на културата Митко Тодоров награди с грамоти петима талантливи творци за приноса им в популяризирането на ромската култура.
 
В програмата на тазгодишното честване се включиха редица колоритни артисти, които изненадаха гостите с интересни изпълнения – етно джаз и традиционни песни и танци. Роксана (Антоанета Линкова) и Радослав Гергов, участвали в музикалния формат „Гласът на България”, Джаго – известен още като ромския Павароти, Марко – дуетната половина на известния в близкото минало дует „Марко и Снежина”, оркестрите „Проект Чергари” с Михаил Йосифов и „Романено”, изпълнителката на народни песни Ана-Мария. Водещи на концерта бяха Деница Михайлова и журналистът и поет Валери Леков.
Събитието  се проведе на „Сцена 17” в Министерството на културата.     
Зам.-министър Митко Тодоров поздрави ромите по случай Василица от името на министър Вежди Рашидов и от свое име, като им пожела повече здраве, късмет, усмивки, работа и посрещане на следващата Нова година .
На събитието присъстваха директори на дирекции в Министерство на културата, Георги Кръстев - заместник-председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Министерския съвет.
Last modified on Събота, 14 Януари 2012 09:13
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню