Бедствено положение в община Тетевен

Днес в 8.00 ч. със Заповед №20/09.01.2012 г. Кметът на Община Тетевен обяви бедствено положение в цялата Община!
Зимната обстановка е критична. Продължава почистването  на пътищата и възстановяването на електропреносната мрежа и инфраструктурата на територията на общината.
В централната градска част на Тетевен електрозахранването е възстановено, но 60 % от населението на общината /близо 12 000 души/, квартали, както и селища  на общината – Малка Желязна, Галата, Глогово, Градежница, Гложене, Голям Извор, Дивчовото, Васильово, Рибарица, Черни вит, Бабинци, Полатен, са без електрозахранване трети ден.
 
Губят се телефонни, интернет, мобилни и други видове комуникации /като т.нар. “малко радио” или радиоточки/, което възпрепятства информираността на гражданите.
Бедственото положение остава до второ нареждане, тъй като без хляб и достъп са населените места Малка Желязна, Голям Извор, Дивчовото, Бабинци, Рибарица, Васильово, Черни Вит, Брязово.
Кметът на Община Тетевен г-н Милен Милев, основавайки се на промените в ЗНП от 2009 г. и ППЗНП и съгласувайки действията си с РИО на МОМН – гр. Ловеч, обяви отмяна на учебните занятия на територията на цялата община до второ нареждане.
Ръководството и лично кметът на Община Тетевен правят необходимото за преодоляване на кризисното състояние. Създадена е  организация за мобилизиране на хора и техника за справяне с кризисната ситуация – свикан е Общински кризисен щаб.
Необходима е още по-активна гражданска позиция!

Призоваваме гражданите на общината да не напускат домовете си и да не предприемат пътувания, ако не е абсолютно наложително.
Да съдействат при необходимост на екипите на кризисния щаб.


                                                                                                                            КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН:
                                                                                                                            / МИЛЕН МИЛЕВ/
Last modified on Понеделник, 09 Януари 2012 13:46
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню