Министър-председателят Бойко Борисов откри два обекта в Луковит Featured

29 Сеп 2016
1996 times

На 29 септември 2016 г. министър-председателят Бойко Борисов откри два обекта в град Луковит. Първо беше прерязана лентата на Регионалната система за управление на отпадъците в регион Луковит, а след това бе откриването и на обновения жилищен блок „Светлина“ – първата жилищна сграда в Северозападна България, санирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В церемониите взеха участие министърът на околната среда и водите - Ивелина Василева и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На събитието присъстваха и кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, областният управител на Област Ловеч Ирина Митева, зам.-областният управител Георги Терзийски и др.

Регионалното депо е изградено по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Луковит“, с договор DIR 5112122-С002, който Община Луковит реализира по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ в партньорство с Община Тетевен, Община Ябланица, Община Червен бряг, Община Роман и „Регионално сдружение за управление на отпадъците“ – регион Луковит. Общата стойност на проекта е 22 329 219,55 лева, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз, от държавния бюджет на Република България и общинско съфинансиране.

Новото съоръжение обслужва 86 670 жители от петте общини и отговаря на всички екологични изисквания по отношение опазване на почвите, водите и въздуха. Чрез него се постига високо ниво на опазване на околната среда в региона.

Last modified on Четвъртък, 29 Септември 2016 17:48
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню