Тетевен стана част от поредицата събития Дни на способностите 2021 Featured

29 Май 2021
1631 times
Град Тетевен стана част от поредицата Дни на способностите 2021, които се случват в 17 града в страната – част от кампанията „РОДЕНИ ГОТОВИ“. Събитието се осъществи със съдействието на Дневен център за лица с увреждания – гр. Тетевен, като директорът на центъра - Бранимира Павлова, даде подробна информация за събитието и подчерта, че целта му е да окаже съдействие на хилядите хора с интелектуални и психични затруднения у нас, изисквайки приемане на система от мерки, които да ги подкрепят, а не да се потъпкват техните права.
 
В инициативата се включи и общинска администрация, начело с кмета д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кмета - Борис Врабевски и председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева. Те споделиха миг от живота на децата от ДЦЛУ – Тетевен и отправиха своите позитивни пожелания на специални картички.
 
Кампанията „РОДЕНИ ГОТОВИ“ цели събиране на подписи в онлайн петицията за отмяна на запрещението. Днес на десетки хиляди хора с интелектуални затруднения и психично-здравни проблеми не се позволява да участват в обществото. Не им е разрешено да работят, да се женят, да гласуват, да имат достъп до средства, да са свободни. Това се нарича запрещение.
 
27 човека с интелектуални затруднения застават с лицата и мечтите си начело на борбата за достоен и равноправен живот за хората като тях – хора, които имат таланти и мечти и които имат нужда от подкрепа, за да живеят пълноценно. Кампанията се реализира от Български център за нестопанско право и Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, заедно с всички въвлечени организации на и за хора с увреждания.
Last modified on Събота, 29 Май 2021 05:55
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню