Д-р Мадлена Бояджиева свика заседание на Общинския кризисен щаб по здравеопазването Featured

20 Авг 2021
245 times

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева свика заседание на Общинския кризисен щаб по здравеопазването, на който бяха обсъдени мерките и предложенията за ускоряване на ваксинационния процес и контрола по спазване на въведените противоепидемични мерки.

На срещата присъстваха зам.-кметовете на Тетевен - Борис Врабевски и Тони Стоев, директорът на “МБАЛ – Тетевен – Д-р А. Пешев” ЕООД – д-р Невелина Ганева, началникът на РУ Тетевен - Илия Нешев, началникът на пожарната – Николай Христов, кметове на кметства, представител на РЗИ, общопрактикуващи лекари.

По време на срещата се стигна до общото мнение, че броят на ваксинираните на територията на общината е нисък, а процесът върви все по-бавно. Чуха се и предложения за засилване на информационната кампанията както на местно, така и на национално ниво, защото хората не са достатъчно информирани. Общопрактикуващите лекари казаха, че има отлична организация за ваксиниране, но няма желаещи.

По отношение на контрола по спазване на въведените противоепидемични мерки, д-р Бояджиева даде предложение за провеждането на комплексни проверки от страна на полицията, РЗИ и общинския инспекторат. Проверките ще бъдат насочени към това дали се носят предпазни маски в закрити и обществени пространства, извършва ли се дезинфекция, спазва ли се необходимата дистанция при събирането на големи групи от хора и др.

Last modified on Петък, 20 Август 2021 06:51
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню