Изабела Янкова спечели исторически първи златен медал от Световно първенство по колоездене в Италия Featured

30 Авг 2021
349 times

17-годишната тетевенка Изабела Янкова спечели исторически първи златен медал от Световно първенство по колоездене във Вал Ди Соле, Италия. Това е уникално постижение както за самата нея, така и за българското колоездене.

Състезателка ни по спускане се пребори за първото място в категория Woman Junior сред конкуренцията на участнички от Канада, Франция, Австрия, САЩ, Испания, Словакия, Норвегия, Белгия и Швейцария. Българката беше най-добра в своята възрастова група и остави далеч след себе си Кине Хаугьом (Норвегия) и Грейси Хемстрийт (Канада) с преднина от над 10 секунди пред втората в класирането.

Изабела бе поздравена за успеха си и от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, като по-рано през годината д-р Бояджиева й връчи плакет за постигнати високи спортни резултати. През 2020г. Изабела бе избрана за Спортист номер №1 на община Тетевен за втора поредна година.

Преди две седмици Янкова спечели Европейската Купа при девойките на шампионата на Стария континент по маунтинбайк в дисциплината даунхил (спускане) в Марибор, Словения. Резултатът, който тогава записа младата състезателка, бе впечатляващ, тъй като тя остана само на 6 секунди от шампионката в жени Елит.

С последната си победа тя направи дубъл и продължава пътя си на Световната байк сцена. За Изабела предстоят още два старта от Световната купа - един в Европа и един в САЩ, като към момента тя е титуляр във временното класиране и има реален шанс да оглави и турнира, с което да направи требъл.

Last modified on Понеделник, 30 Август 2021 08:56
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню