Обръщение на кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева по случай 6-ти септември Featured

06 Сеп 2021
225 times

Уважаеми съграждани,

Приемете моите искрени поздрави по повод Деня на Съединението!

Днес се навършват 136 години от едно от най-съдбоносните и паметни събития в българската история – Съединението на разделените, по силата на Берлинския договор, Княжество България с Източна Румелия.

6-ти септември ни дава самочувствие, че имаме силата и волята да се изправяме пред трудностите и сами да променяме хода на събитията. Тази славна страница от нашата история носи недвусмисленото послание, че когато сме единни, няма сила, която би ни сломила.

Съединението за всеки българин е извор на гордост от общият народен порив. Съединението завинаги ще бъде неразделна част от самочувствието на българина, озарявайки надеждата на нашия народ.

Нека на тази величава дата бъдем достойни последователи на предците си и заставайки заедно пред националния флаг, да отдадем почит на героите на нашата история. Да помним великата идея на българското Съединение, защото тя е жива и днес в нашето непримиримо желание заедно да съградим бъдещето на потомците ни. Защото, когато сме единни, целите ни са достижими – в това е величието на Съединението.

Честит празник!

 

Д-р Мадлена Бояджиева

Кмет на Община Тетевен

Last modified on Понеделник, 06 Септември 2021 08:27
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню