Ученици от град Тетевен посетиха Националния музей „Земята и хората“ в гр. София Featured

07 Окт 2021
131 times

На 5 октомври 30 ученици от НПГГСД "Сава Младенов" и ПГ по СЕУ гр. Тетевен посетиха Националният музей "Земята и хората" - гр. София. Събитието бе във връзка със Годишен план за младежта на Община Тетевен и Стратегическа цел 1: „Създаване на благоприятна и подкрепяща среда за качествено образование и професионална реализация на младите хора в общината“.

Учениците разгледаха експозиции от гигантски кристали, минерали, скъпоценни и декоративни камъни, свързани с минералогията, кристалографията и геологията. Младежите останаха очаровани от възможността да се докоснат до тези интересни природни богатства и да научат имената им и техните свойства.

Националният музей „Земята и хората”- София е държавен културен институт с национално значение. Извършва общонационални функции по издирване, придобиване, изучаване, опазване и представяне на минералите и минералните ресурси, като важна част от националното природно наследство. Участва в провеждането на държавната политика по изучаване и опазване на културното наследство, съвместно с компетентните държавни и общински органи. Осъществява методическа и друга помощ на музеите от националната музейна мрежа.

Last modified on Четвъртък, 07 Октомври 2021 13:18
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню