Правила и мерки за осигуряване на пожарна безопасност през зимния сезон Featured

30 Ное 2021
238 times

Пожарът е извънредна ситуация, свързана с неконтролирано горене, което нанася големи и често непредвидими щети. За да има процес на горене трябва да са налице три предпоставки: наличие на горими материали, кислород за поддържане на горенето и източник на запалване. Всички мерки за пожарна безопасност (правила, норми и др.) са основани на елиминиране на една от тези три предпоставки и намаляване влиянието на опасните фактори с цел запазване на здравето и живота на хората.

Противопожарната култура е комплекс от знания за мерките за предотвратяване на пожар, пожарно опасните свойства на веществата и материалите, поведението на хората при пожар, умения за работа с пожарогасителни уреди. Формирането на противопожарна култура трябва да започне от ранна детска възраст, за което от голямо значение е личният пример на възрастните.

Във връзка с настъпилия зимен сезон и пожарната опасност, обусловена от него, публикуваме обучителни материали по темата, с които можете да се запознаете в линковете по-долу:

Last modified on Вторник, 30 Ноември 2021 13:42
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню