Кметът на Община Тетевен посети изложбата на художника Милен Цаков Featured

28 Май 2022
145 times

На 24 май, малко преди тържествената заря-проверка, посветена на 146 години от Епилога на Априлското въстание и войводата Георги Бенковски, кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и зам.-кметът Тони Стоев бяха сред гостите при откриването на изложбата на художника Милен Цаков. Събитието се проведе в галерията на НЧ „Съгласие 1869“ - гр. Тетевен и събра голям брой почитатели на изобразителното изкуство.

Искам да изкажа своята благодарност към г-н Милен Цаков - автора на тези изящни картини, които веднага грабват окото и привличат вниманието ни. Днешната изложба ще ни позволи да навлезем в света на твореца и да го видим през неговите очи. Това бяха думите на д-р Бояджиева към художника преди да му връчи грамота и плакет за принос в развитието на културния живот в община Тетевен.

Нека пожелаем на г-н Цаков неговите цветни прозрения и озарения да стигнат до колкото се може повече човешки сърца, завърши д-р Бояджиева, след което разгледа изложбата.

Сред експонатите можеха да се видят - църквата „Св. Всех Святих“ в гр. Тетевен, Гложенският манастир "Св. Георги Победоносец", образи на светци и различни експозиции от цветя, предмети и др.

Last modified on Събота, 28 Май 2022 06:19
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню