Гъмзата препълни площад „Сава Младенов“ по време на Традиционния тетевенски панаир Featured

11 Сеп 2023
267 times

За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя по повод традиционния Тетевенски панаир. Това дълго чакано и обичано събитие от тетевенци е изградено около необходимостта да бъдем заедно – заедно да празнуваме, но и заедно да споделяме трудностите и успехите. Това каза кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева на пл. „Сава Младенов“ в своя поздрав по случай панаира, който се проведе в дните от 9 до 10 септември.

Панаирът напомня на всеки от нас за любовта към родния дом и родния край. Той е неизменна част от културната програма на Общината и същевременно специален повод да се откъснем от работното ежедневие и да посрещнем своите роднини и приятели, да ги нагостим както само балканджиите го могат, каза още д-р Бояджиева.

Кметът призова всички да отворят сърцата си за позитивното и приятното, което ни заобикаля и отправи пожелания за здраве, благоденствие, щастие и радостни мигове.

След официалната част, която се състоя вечерта на 9 септември, най-известният тромпетист в България – Йордан Йончев – Гъмзата и музикантите от групата му представиха уникално музикално шоу за всички присъстващи.

По-рано през същия ден тетевенци и гости на града се насладиха на друг концерт под надслов „Рокът побеждава“. Той бе изнесен от местната група Tedy and the Клепърс със специалното участие на китаро-акустична рок формация при НЧ "Съгласие 1869", гр. Тетевен.

Програмата на панаира включваше и детско шоу, с което бяха зарадвани най-малките. Освен зрители децата се превърнаха и в участници като пяха, танцуваха и се забавляваха заедно.

Последният ден от програмата бе посветен на спорта. Събитията се пренесоха на спортен комплекс „Тетевен 2009“, който официално бе пуснат в експлоатация след приключилия втори етап от обновяването му. Събитието бе съпроводено с два турнира – по тенис на корт и футбол, които бяха открити от кмета – д-р Бояджиева. В края на деня след оспорвани битки на двата терена дойде времето и за наградите, които отново бяха връчени от д-р Бояджиева.

Last modified on Понеделник, 11 Септември 2023 06:53
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню