Кметът на Тетевен и кметовете на населените места от общината се срещнаха с новоназначения директор на ОД на МВР Ловеч Featured

18 Апр 2024
203 times

На 15 април в гр. Тетевен се проведе работна среща между кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, кметовете на населените места от общината, началника на РУ Тетевен – гл. инсп. Илия Нешев, директора на ДГС Тетевен – Дочо Дочев, зам.-районния прокурор на Районна прокуратура Ловеч - Калина Кънчева и новоназначения временно на длъжността директор на ОД на МВР Ловеч - старши комисар Дончо Манов.

Д-р Бояджиева откри срещата и отбеляза, че подобни мероприятия са изключително полезни и ползотворни. Тя подчерта, че Община Тетевен е направила максималното за запазване на обществения ред и сигурността, като отбеляза и монтираните 104 камери за видео наблюдение на възлови места в града.

Комисар Манов каза, че срещата е инициирана с цел да бъдат споделени проблемите и казусите от всякакво естество, касаещи града и населените места.

Той подчерта, че няма как да се реши всичко с магическа пръчка, но се работи усилено, особено по направление на наркотиците и тяхното разпространение. Комисар Манов каза, че ресурса на районните управления не е безкраен, но винаги може да се окаже помощ от Жандармерията и да се предприемат нужните мерки.

Г-н Нешев отбеляза отличното сътрудничеството между полицията и местната власт, както и факта, че прокуратурата и полицията работят в синхрон. Той добави, че изградената модерна система за видеонаблюдение в гр. Тетевен подпомага органите на МВР за своевременно разкриване на престъпленията.

Основните теми по време на срещата бяха мерките за превенция на противообществените прояви на територията на община Тетевен като битова престъпност, обществен ред и пътна безопасност. Бяха обсъдени и възможностите на представителите на местната власт по малките населени места да комуникират с органите на полицията и да търсят съдействие. Кметовете на населените места бяха насърчени да не се колебаят да търсят връзка с представителите на реда при всяка ситуация с потенциално рисков за реда характер.

Last modified on Четвъртък, 18 Април 2024 10:51
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню