Село Галата отбеляза своя традиционен събор Featured

07 Май 2024
152 times

На 4 и 5 май село Галата отбеляза своя традиционен събор с много музикални изпълнения, спортни мероприятия и уникална заря. Празникът бе открит от кмета на селото – Младен Младенов, още вечерта на 3 май. В програмата взеха участие самодейци от НЧ „Светлина 1952“ – с. Галата и Алекси и Еви Аспарухови.

Както всяка година част от програмата на събора бяха народните борби и детския футболен турнир, които са под егидата на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева. Тя уважи празника на селото и отправи своите пожелания за здраве лично щастие, късмет и незабравими мигове към жителите и гостите на Галата.

На 3 май д-р Бояджиева, г-н Младенов и общинският съветник - Красимир Красимиров, наградиха победителите в провелия се детски футболен турнир. В него победител стана отборът на ФК „Венци 2022“ (Искър), втори се нареди тимът на ФК „Озрен“ (Голям извор), а трето място бе поделено от ФК „Пещера“ (Галата) и ФК „Оряхово 2021“ (Оряхово).

На 4 май се състоя турнир по шахмат, а на 5 май при голям интерес премина и състезанието по народни борби, в което взеха участие състезатели както от община Тетевен, така и от други населени места. Надпреварата бе открита от д-р Бояджиева, а сред присъстващите бяха кметът на с. Галата, общински съветници, множество жители и гости на селото. Както всяка година, така и тази, се получи оспорвано и зрелищно състезание, носещо голям заряд и емоции.

Народните борби бяха в памет на Пенчо Шутев - дългогодишен състезател по борба, шампион на Р. България, участник в много държавни и международни турнири, първи треньор и създател на много таланти от с. Галата и околността.

Last modified on Вторник, 07 Май 2024 18:29
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню