Празникът на Тетевен бе отбелязан с началото на нова традиция

04 Ное 2013
5927 times

На 1 ноември - официалният празник на град Тетевен (136 години от Освобождението на града), бе поставено началото на нова традиция. На специална церемония Кметът на Община Тетевен награди тетевенци, представили достойно града ни през годината с грамота и плакет, изработен специално за случая. Със зараждането на идеята за тези годишни награди, Г-н Милев предложи и да се въведе летописна книга, в която да се вписват постиженията на тетевенци от всякакво естество. Информация за тази книга ще бъде публикувана скоро на интернет страницата на  Община Тетевен.
Тържественият дух на церемонията бе подсилен от присъствието на неповторимия Оркестър на Академията на МВР. Те се грижеха за доброто настроение на присъстващите на площад "Сава Младенов". 
Като естествен завършек на празничната програма дойде грандиозната заря, която приповдигна настроението още повече и породи чувство на гордост у тетевенци.

Отличените тази година бяха: 

 • Основателите на инициативата „Опасния зъб“, увлякла  тетевенци в дарителска кампания за възстановяване на Заслона и осигуряване на техника за видеонаблюдение. Днес техниката вече е закупена и предстои монтирането й.

 

 • Една от най – престижните награди, с която  се прослави името на града през 2013г. бе обявяването на д – р Нели Ганева за Лекар на годината от Ловешка област.

 

 • Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Сава Младенов“ – гр. Тетевен. През 2013г.  най – добрите ученици от професионалната гимназия взеха участие в Световен симпозиум по дърворезба в Прага, в изнесено обучение за нови техники и технологии за реставрация на мебели в гр.Реймс – Франция, в Международно състезание Млад дървосекач в Чехия.ПГГСД „ Сава Младенов“ – Тетевен стана домакин на Международното състезание Млад дървосекач през 2013г., аученичката от 12 клас на Професионалната гимназия – Христина Маринова разработи електронно помагало по защита на гората на Юндола. ПГГСД „ Сава Младенов“ – Тетевен  излъчи 11 лауреати от Клуб „ Круг друзей“на Втори световен фестивал на руския език.

 

 • Отборът на СОУ  „ Г. Бенковски“ – гр. Тетевен - за спечелено 3 – то място в областно състезание на младежките противопожарни отряди „ Млад огнеборец“.

 

 • Теодора Тодорова от СОУ „ Г. Бенковски“ – гр. Тетевен, спечелила  2 – ро място на национален конкурс , посветен на Руско – турската освободителна война.

 

 •  Йоана Николова от СОУ „ Г. Бенковски“ – гр. Тетевен - за спечелено 3 – то място в Национална изложба на тема „ Светът през моите очи“.

 

 • Волейболен клуб „ Тетевен Волей“ - за постигнати 4 победи през 2013г. в турнири за любителски отбори, за достигнато 4 – то място на мъжкия професионален волейболен отбор в Национална волейболна лига – Висша лига. Едно от най – големите постижения на Клуба е волейболната школа, от която тръгна към върховете на спортната си кариера  Мартин Мечкаров – настоящ капитан на отбора на България до 17 години .

 

 • Отборът по борба с треньори Симеон Милев и Тодор Христов. През 2013г. отборът има завоювани един сребърен медал, едно пето място и две седми места от републикански първенства и 5 златни, 8 сребърни и 4 бронзови медала от международни и национални турнири.

 

 • Спортен клуб ориентиране „ Вежен“ към Туристическо дружество „ Вежен“ - за участие през 2013г. в 28 старта на национални състезания и държавни първенства и спечелени в тях 37 медала и 5 купи. Безспорна заслуга на Клуба с треньори Младен Маринов и Стефан Стефанов е извеждането до трето място в Държавното първенство за деца от 12 до 18 години на Християна Манева, Преслав Николаев и Иван Стефанов.

 

 • Спортен клуб по тенис на маса – за организирането и провеждането на турнир по тенис на маса, посветен на Деня на Тетевени Деня на народните будители.

 

 • Клуб Рейсинг мания Х – за участие във всички национални и международни прояви с екипажи във всички класове. До края на 2013 се очаква награждаването на екипаж от Клуба, заел ВТОРО място в Националния шампионат по Офроуд към Българска федерация по автомобилизъм. През 2013г. Клубът бе домакин на „Трабантче фест“ и на европейско рали от ранга на рали „Дакар“. За пета поредна година членовете на Клуб Рейсинг мания Х, подкрепени от свои съмишленици – доброволци, организират  офроуд – надпреварата „Тетевен 4 Х 4“. Забележителен и малко известен факт от историята на офроуд – клуба е анонимната дарителска кампания, която е утвърдена сред членовете му.

 

 • Група за автентичен фолклор „Тетевенски божурчета“ и Детска инструментална група „Тетевенче“ при НЧ „Съгласие 1869“ - за първите места в Международна фестивална програма „Приятели на България“ и в Международен фестивал „Микрево – Малешево пее и танцува“. Малките певци  грабнаха и втора награда на Деветия детски национален фолклорен събор „ Тетевен – 2013“.

 

 •  Танцова формация „ Ева“ при НЧ „Съгласие 1869“ – за спечелени през 2013г. първа награда на Еврофест „Балканфолк“, В. Търново и второ място на „Празник на боба“ в с. Радуил.

 

 • Мъжка вокална група „Вежен“ при НЧ „Съгласие 1869“  – носител на Голямата награда „Филип Аврамов“ на Сдружение на туристическите хорове за 2013г.

 

Last modified on Понеделник, 04 Ноември 2013 12:55
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню