Най-възрастният жител на Община Тетевен - Василка Иванова, на 103 г., ни напусна

21 Ян 2015
1985 times

В Община Тетевен има още четири столетнички. Това са Велика Христова - на 103 години, Злата Маринова - на 102 години, Мария Пърлева - на100 години и Куна Дочева - на 100 години.

Василка Иванова е родена и израстнала в Тетевен. Позната е със своята доброта, честност и трудолюбие. Тя наследствен дълголетник. Дълги години е работила във фабрика „Първи май”.

През целия си живот е обожавала и пиела планинска вода. Любим извор й е „Долната чешма”. При посещение на личния лекар казва: „Защо идваш при мен? Отиди при други болни хора”.

Тържествено е отбелязан 100 годишния юбилей на баба Василка.

През 2013 г. тя е  интервюирана по научен проект: „Природа, екология и дълголетие”, с ръководител - проф. Игнат Игнатов. 

Тя участва в предаването „Денят отблизо” на Мира Добрева.

 През април 2014 г. дълголетниците от Тетевенския балкан са посетени от инж. Енрико Бауер. Той е представител на Световния възраствов и демографски форум.

 

На 11 юни на традиционните „Дни на планинската вода и лечебния туризъм”, организирани от Научноизследователски център по медицинска биофозика и Община Тетевен участват Алекси Милев и Лалка Павлова. Резултатите от проект „Природа, екология и дълголетие” са публикувани във водещи научни издания. Те показват възможностите на Община Тетевен за туризъм, за здраве и дълголетие с посещения на еко пътеки и планински извори.

 

Last modified on Сряда, 21 Януари 2015 14:00
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню