Общински детски комплекс – Тетевен с второ място от национален конкурс

18 Дек 2015
1233 times

Група Арт ателие при Общински детски комплекс – Тетевен с ръководител Дичка Антонова спечели второ място в Национален конкурс  за народно приложно изкуство „ От Коледа до Васильовден“.

Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.

 

На церемонията по връчването на наградите в Националния дворец на децата, проведена на 15 декември 2015г., присъства ръководителят на Арт ателие – Дичка Антонова.

По финансови съображения децата не успяха да пътуват, за да  се насладят на победата си и на коледния концерт в НДД.

Директорът на ОДК – Тетевен – Цеца Цакова – обеща на групата тридневно участие в детски пленер на изкуствата през пролетната ваканция на 2016 година в с. Байкал, община Долна Митрополия с възможност за участие и в АСТРОПАРТИ на брега на река Дунав.

Заниманията с приложни изкуства в ОДК продължават до Коледа. На 19 декември майки и деца от лятната група на ОДК ще правят заедно сурвачки, ще разказват любими приказки, на финала ще си съчиним заедно наша обща Коледна приказка.

Last modified on Петък, 18 Декември 2015 06:27
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню