СЪОБЩЕНИЯ ЗА ИЗБОРИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ 2021

Покана до парламентарно представените партии и коалиции за провеждане на публични консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии вижте тук.


Избирателен списък  за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. вижте тук.


 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Във връзка с насрочените на 14 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители, ще се подават заявления, правят справки, корекции и промени в избирателните списъци по електронен път и в Центъра за административно обслужване, намиращ се на първи етаж в сградата на Община Тетевен, както и в кметствата и кметските наместничества от общината. Заявления, справки, корекции и промени ще се извършват в съответствие с разпоредбите на Изборния кодекс, както следва:


1. Само кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, членовете на РИК и наблюдателите могат да подадат заявление-декларация за гласуване на друго място до общинската администрация по постоянен адрес в срок до 30.10.2021 година.
(Приложение № 34-ПВР/НС, чл. 34, ал. 1-4 и чл.114, ал. 3 от ИК)

2. Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес със заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник по настоящ адрес в срок до 30.10.2021 година.
(Приложение №30-ПВР/НС, чл. 36, ал.1, ал.3 и ал.4 от ИК)


3. Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец в срок до 30.10.2021 година или в срок до 08.11.2021 година при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК.
(Приложение №39-ПВР/НС, чл.37, ал.1 и ал.2 от ИК)


4. Всеки избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък с писмено заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник в срок до 06.11.2021 година.
(Приложение №26-ПВР/НС, чл.43, ал. 1, ал. 2 от ИК)

5. Вписаните в списъка на заличените лица и заличени от избирателния списък на секцията по постоянен адрес могат да подадат заявление за изключването им от списъка на заличените лица до кмета на общината, кметството или кметския наместник. Заявлението трябва да съдържа доказателства и документи, удостоверяващи правото на лицето да гласува.
(Приложение №27-ПВР/НС и Приложение №28--ПВР/НС)


Заявленията можете да подавате:
Лично в Центъра за административно обслужване от 8,00 ч. до 17,00 ч.
По ел. поща на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню