Младши експерт Симеон Симеонов от тетевенската пожарна с отличие от церемонията ,,Пожарникар на годината“ Featured

10 Фев 2019
592 times

На 7 февруари се проведе церемония за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб в София. Сред отличените бе и Симеон Симеонов - служител в тетевенската пожарна. Той спечели отличие в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност“. Наградата бе дадена за проявен героизъм и висок професионализъм.

Младши експерт Симеон Симеонов е началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен. Той работи в системата на МВР от 1986 година. През 2018 г. ръководената от него смяна е участвала в ликвидирането на общо 48 бр. произшествия. При повечето от тях Симеон Симеонов е изпълнявал функциите на първи ръководител на място, при което винаги е действал бързо и адекватно. Пример за това са действията му на 25 юли същата година. Лично мл. експерт Симеонов и ръководената от него смяна евакуират на безопасно място 16 деца, чийто живот е бил застрашен по време на наводнение в село Гложене, община Тетевен. Същата вечер той успява да евакуира и майка с малко дете, попаднали във воден капан от придошлите води на река Вит.

Геройството на младшия експерт и справянето в екстремни ситуации доказват безстрашието и професионализма на тетевенските пожарникари. Тяхната професия е призвание. Те жертват живота си с едничката цел да бъдат полезни на другите.

На 1-ви ноември 2018 година, на Тържествена сесия по случай Празника на град Тетевен, д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен връчи плакет и грамота на Районна служба ,,Пожарна безопасност и защита на населението“ – Тетевен за проявен героизъм и жертвоготовност за спасяване на човешки живот при отстраняване на аварии и катаклизми.

Last modified on Неделя, 10 Февруари 2019 19:43
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню