ФУРОР НА "СКБ ТЕТЕВЕН" НА РЕПУБЛИКАНСКОТО ПО БОРБА В БУРГАС

26 Ян 2015
3300 times

Завърши държавното лично първенство по борба класически стил за момчета в Бургас! Отборът на СК БОРБА ТЕТЕВЕН предизвика истински фурор на първенството, като спечели шампионската титла в една от най-силните категории(53 кг), един сребърен, един бронзов и две пети места от шестима състезатели.

Най-лекият ни представител - АНДРИАН КРАСИМИРОВ( кат.35 кг), спечели сребърен медал, след като на полуфинала надви Николай Иванов(Враца), а на финала загуби драматично от представителя на домакините Георги Райнов! В категория 47 кг.-ГЕНАДИ СЕВДАЛИНОВ спечели малкия финал за 3-5 място, с което спечели бронзовия медал в категорията! Генади започна отлично състезанието и постигна три последователни победи до полуфиналите. На самия полуфинал само неопитността му попречи да стигне до спора за златото! В станалата "наша" категория -53 кг, имахме и най-много представители, и най-много радост! ИВАН СТОЯНОВ стана най-категоричният и атрактивен шампион на турнира, след като не даде нито една точка в срещите си! НИКОЛА ГАНЧЕВ, ИВАН ДРАГОМИРОВ И ИВАН СТОЯНОВ бяха нашите представители в тази категория! Никола Ганчев започна пръв от тримата, но още в самото начало направи малка грешка, която обаче му коства отпадането! Иван Стоянов започна с технически туш 8 на 0 срещу Илиян Илиев(Левски). На осминафиналите Стоянов срази третия от миналата година-Русан Ракитов(Самоков), отново с технически туш 8 на 0, а Иван Драгомиров победи Алекс Петров(Бургас) след две перфектни раменни хвърляния! На 1/4 финалите и двамата постигнаха отново категорични победи срещу представители на Самоков и така достигнаха до полуфиналите! В първия полуфинал Драгомиров загуби драматично от Теодор Русев(Бургас),след много атрактивна и резултатна борба, но за съжаление не успя да иде на финала и да го направи изцяло "тетевенски"!В другия полуфинал Стоянов срещна досегашния неизменен шампион на България-Георги Валентинов(Враца) и след много умна и добре проведена тактически борба от личният му треньор Симеон Милев, не даде точка и заслужено спечели и отиде на финала! В тази среща той показа, че е най-добре подготвения и добър борец! На финала Иван Стоянов победи представителя на Бургас-Теодор Русев, отново без да даде точка и така стана първият шампион на клуба в неговата едва двегодишна история! В категория 85 кг. Камен Петров остана пети, след като започна отлично с две победи, но на полуфиналите допусна срив!
Уникално представяне на момчетата на треньорите СИМЕОН МИЛЕВ И ТОДОР ХРИСТОВ!!! УНИКАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СК БОРБА ТЕТЕВЕН!!!!!

 

Снимки и видео от турнира вижте тук

Last modified on Понеделник, 26 Януари 2015 07:13
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню