Талантливи възпитаници на училището в Черни Вит – с награди от Варненския детски фестивал

06 Апр 2011
4018 times
Вокалната група, камерната инструментална група, квартетът от тамбури и осем индивидуални изпълнители на народни инструменти от паралелките с резширено изучаване на народна музика в ОУ "Г. Бенковски" в Черни Вит се завърнаха с награди от ХVІІ издание на Варненския детски конкурс "Диньо Маринов".
Вокалната група с ръковидител Бистра Генчева спечели първа награда в категория "Камерни групи" на фолклорната надпревара за изпълнители на народна музика, певци, инструменталисти, народни хорове, оркестри и ансамбли. Групата е от девет певици, ученички от 3 до 6 клас.
В същата категория трета награда спечели камерната инструментална група от тамбура, гъдулка, кавал и тъпан с ръководител Асен Асенов. Групата е съставена от 11 ученика, от тях 8 момичета и 3 момчета.

Поощрителна награда получи квартетът от тамбуристи, ръководен от Росен Александров.
Осем индивидуални изпълнители на народни инструменти спечелиха дипломи и плакети за второ и трето място и поощрителни награди. Тримата кавалджии – деветгодишните Пламен Стоянов и Матея Павлинова и дванадесетгодишният Борислав Генков получиха диплом за майсторско изпълнение. Матея е единствената участничка в конкурса, която премери майсторски умения и талант с момчетата в изпълнението на кавал.
Председателят на журито проф. Любен Досев връчи на Бистра Генчева, Асен Асенов и Росен Александров диплом "Носител на наградата за най-добър музикален педагог".
Проявата е организирана от Министерството на образованието, младежта и науката, Община Варна и общинския детски комплекс.
Last modified on Сряда, 06 Април 2011 08:29
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню