Поредна финансова корекция наложи ДФ "Земеделие" на община Тетевен по проект, осъществен от предишното ръководство Featured

01 Окт 2016
1885 times

Нова финансова корекция, по проект осъществен от предишното ръководство, е била наложена на община Тетевен. Тя е за над 400 хиляди лева, съобщи кметът д-р Мадлена Бояджиева. Тя добави, че това ще доведе до нов срив в общинския бюджет. По думите й това е поредната финансова корекция, наложена на общината от ДФ "Земеделие", и е по проекта за ремонта на пътя между селата Градежница и Глогово. Санкцията засяга както строително-монтажните работи, така и консултантските услуги, авторския и строителния надзор. Всичките нарушения са за неправилно проведени обществени поръчки, добави Бояджиева. По думите й и останалите финансови корекции на общината от ДФЗ са за неправилно проведени обществени пръчки, като до момента са изплатени санкции за близо един милион лева.

"От фонд ФЛАГ успяхме да изтеглим кредит, който погаси всички финансови корекции, с изключение на стопроцентовата, която е за пречиствателната станция в село Глогово. Тя е около 3 милиона лева. За тях сме искали временен безлихвен заем от Министерството на финансите".
Мадлена Бояджиева посочи още, че община Тетевен няма откъде да покрие поредната санкция и това ще доведе до нов срив в бюджета й, въпреки положените усилия за финансово оздравяване на общината. 

Източник БТА.

Last modified on Събота, 01 Октомври 2016 12:25
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню