Кампания по превенция срещу използването на наркотични вещества сред подрастващите.

05 Ное 2015
1411 times

DSCN0558На  03 и 04.11.2015 г.  МКБППМН при Община Тетевен организира  кампания по превенция срещу използването на наркотични вещества сред подрастващите.

Лектор бе Александър Димитров Панайотов - старши експерт в Националния фокусен център за наркотици и наркомании към Националния център по наркомании в България.

Лекции на тема „Вредата от използването на наркотични вещества” се представиха пред учениците от трите големи училища в град Тетевен – СОУ „Георги Бенковски”, ПГГСД „Сава Младенов” и ПГ по СЕУ. Раздадоха се брошури за  вредата от използването на психоактивни вещества.

 

В салона на община Тетевен учители - членове на Училищните КБППМН, представители на Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” и Центъра за обществена подкрепа обсъдиха резултатите от проведената  през пролетта на 2015 година анкета на МКБППМН, относно нивото на използване и разпространение на наркотични вещества в община Тетевен. Анкетното проучване е проведено  с  ученици  от VІІ – ІХ  клас  от  общината, обучаващи се в ОУ „Георги Бенковски” – село Галата, ОУ „Христо Ботев” – село Глогово, ОУ „Васил Априлов” – село Градежница,  СОУ „Георги Бенковски”, ПГГСД „Сава Младенов” и ПГ по СЕУ.

Лекторът  Александър Панайотов представи  лекция пред учителите и представителите на институциите от общината със статистически данни от използването на наркотичните вещества в Ловешка област и цяла България и представи видовете наркотици и вредата от тяхното използване.

МКБППМН – град Тетевен  ще продължи своята работа по превенцията в борбата срещу употребата на наркотици сред младите хора от общината.

 

Last modified on Четвъртък, 05 Ноември 2015 09:47
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню