Кметът на Община Тетевен се включи в празника на с. Черни Вит и откри новоизградения мини парк в селото

15 Дек 2015
2018 times

  Кметът на Община Тетевен и председателят на Общински съвет споделиха празника с жителите на с. Черни Вит на 15 декември. На тази дата преди 101 години княз  Фердинанд е подписал указ, с който обявил селото за самостоятелна единица. Днешният празник бе увенчан с откриването на мини парк срещу административната сграда на Кметство Черни Вит – подарък за неговите жители. Лентата на обновеното място за отдих прерязаха дружно кметът на Общината д-р Мадлена Бояджиева, председателят на Общински съвет Мария Стойчева и кметът на селото Цветослава Христова.

  По проекта „Мини парк в сърцето на Стара Планина“ на стойност 9 966  лв. са изградени пейки и беседка, чешма и нови алеи, обновена е старата ограда, паркът е озеленен и са монтирани осветителни тела. Основна цел на успешно реализирания проект е подобряване на средата за живеене чрез облагородяване на местата за отдих в селото.

 

  Празникът на с. Черни Вит продължи с водосвет за здраве в храм „Успение Богородично“ и с празничен концерт на децата от ЦДГ, учениците от ОУ „Георги Бенковски“  и самодейците при НЧ „Христо Смирненски 1925г.“ По традиция кметът на селото Цветослава Христова отправи първо своите благопожелания към най-малкия жител на селото, роден през 2015 г. – Красимир Александров, и към най-възрастния жител на селото, участник в Отечествената война – Маньо Манев.

  „Нека бъдем горди със своето минало, за да сътворим своето бъдеще. Заедно да разпалим възрожденската искра в душите си и да работим за благоденствието на село Черни Вит! -призова в словото си г-жа Христова.

Кметът на Община Тетевен д-р Бояджиева също се присъедини към празничните приветствия като пожела много радост, щастие и здраве във всеки дом, късмет и добри бъднини за с. Черни Вит.

Last modified on Вторник, 15 Декември 2015 17:07
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню